Filet z dorsza na parze z brązowym ryżem w sosie śmietanowo-koperkowym | Marine Ladies - blog beauty i lifestyle

Filet z dorsza na parze z brązowym ryżem w sosie śmietanowo-koperkowym

Udostępnij ten post


Jakiś czas temu zostałam poproszona o przepis na coś mniej tuczącego, bardziej zdrowego i lekkostrawnego. Oto jest, mam nadzieję, że będzie Wam smakować.

Danie jest idealne na piątkowy obiad, będzie smakować każdemu, kto smakuje się w rybach i lubi ciekawe połączenia.

CO POTRZEBUJESZ:
- filety z dorsza 
- brązowy ryż
- śmietana 12%
- koperek
- sól, pieprz ziołowy
- warzywa na parze Hortex z przyprawą grecką


PRZYGOTOWANIE :
Rybę przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, gotujemy na parze. 
W tym czasie gotujemy brązowy ryż. 
Podsmażamy warzywa na patelnię z przyprawą grecką (zostawiamy trochę przyprawy na później). 

Sos: Całą śmietanę przelewamy do miseczki, siekamy koperek i dodajemy do śmietany. Przyprawiamy przyprawą grecką oraz solą. 
Ryż podajemy oblany sosem śmietanowo-koperkowym.

Bardzo prosty i sycący obiad! Smacznego!