Jakiś czas temu zostałam poproszona o przepis na coś mniej tuczącego, bardziej zdrowego i lekkostrawnego. Oto jest, mam nadzieję, że będzie Wam smakować.
Danie jest idealne na piątkowy obiad, będzie smakować każdemu, kto smakuje się w rybach i lubi ciekawe połączenia.
CO POTRZEBUJESZ:
- filety z dorsza
- brązowy ryż
- śmietana 12%
- koperek
- sól, pieprz ziołowy
- warzywa na parze Hortex z przyprawą grecką
PRZYGOTOWANIE :
Rybę przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, gotujemy na parze.
W tym czasie gotujemy brązowy ryż.
Podsmażamy warzywa na patelnię z przyprawą grecką (zostawiamy trochę przyprawy na później).
Sos: Całą śmietanę przelewamy do miseczki, siekamy koperek i dodajemy do śmietany. Przyprawiamy przyprawą grecką oraz solą.
Ryż podajemy oblany sosem śmietanowo-koperkowym.
Bardzo prosty i sycący obiad! Smacznego!