Coś się kroi na obiad, czyli "Krajanka Warzywna" WINIARY - mój przepis. | Marine Ladies - blog beauty i lifestyle

Coś się kroi na obiad, czyli "Krajanka Warzywna" WINIARY - mój przepis.

Udostępnij ten post


Zgodnie z Waszym zainteresowaniem na fanpage i zgodnością w odpowiedziach, przedstawiam mój przepis na inne zastosowanie Krajanki Warzywnej WINIARY. Ostrzegam, że ja w kuchni lubię eksperymentować, nie jestem zawodowym kucharzem, a samoukiem, a talentu do fotek jedzenia również nie mam.

POTRZEBNE CI BĘDZIE:

- 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie to było świeżo mielone z łopatki)
- 1 kiełbasa wędzona typu „Toruńska”, czy „Śląska”
- cebula
- pieprz, sól
- krajanka warzywna Winiary
- „Ziarenka Smaku” ziołowe Winiary
- mąka
- woda.

-----------------------------------------------------------------------
PRZYGOTOWANIE

Niestety zapomniałam zrobić początkowe fotki, więc opiszę, co zrobiłam.

1. Jedną cebulę siekamy na małe kosteczki i smażymy ją aż do zarumienienia. Mięso mielone doprawiamy pieprzem i solą, po czym dodajemy mięso na patelnię z cebulką. Mieszamy razem.

2. Gdy już mielone się usmaży, dodajemy pokrojoną w ćwiartki kiełbasę. Mieszamy wszystko razem..


3. Do całości dodajemy odrobinę „Ziarenek Smaku” ziołowych Winiary.


4. Następnie dodajemy paczkę (lub dwie, jeżeli ktoś lubi bardziej „zarysowane” potrawy) Krajanki Warzywnej WINIARY. Dodajemy ją stopniowo i mieszamy. 




5. Następnie dodajemy około 350 ml wody i mieszamy. Tak pozostawiamy by się „dusiło” około 10 minut.


6. Następnie robimy „zacierkę” z wody i mąki (1 czubata łyżka mąki i trochę wody, by nie było za rzadkie, ani za gęste). Powoli wlewamy zacierkę i mieszamy w tym samym czasie, by nie powstały grudki.


7. Wszystko pozostawiamy pod przykryciem i malutkim ogniu na kilka minut. Tak by się nie gotowało.


Tak przygotowany „gulasz” po mojemu podajemy z ziemniakami bądź kaszą gryczaną. Ziemniaki obsypujemy koperkiem i gotowe.

SMACZNEGO !!!



Korzystałam z Krajanek dzięki dostaniu się do kampanii na REKOMENDUJ.TO. 

#AmbasadorkaWINIARY       #RekomendujTO